Články .tez.cz | Weblog o internetovém marketingu, seo, copywritingu, reklamě a monetizaci

Archive for Září 2009

Zář/09

28

Proč jste klikli na inzerát?

Minulý týden, velmi tajně a za záhadných okolností byl spuštěn test psychologického vlivu textu na jedince. Jak dopadl a co jsem zjistil se můžete zadarmo dočíst na následujících řádcích.

Pravopis opravdu není podstatný

z nadpisu si chytřejší z Vás již domysleli, že jsem testoval, jak reagují uživatelé na PPC reklamu, ve které se nachází nějaká gramatická, či stylistická chyba. Z mého A/B testování, kdy na shodná klíčová slova (dále…)

No tags

Vysvětlení pojmu Cílová stránka / Landing page, naleznete samozřejmě ve slovníku internetového marketingu. Jak takovou stránku vytvořit bude tématem dnešního článku.

Vztah: klíčové slovo  – cílová stránka

Budeme pro potřeby tohoto článku předpokládat, že textový obsah stránky je čitelný pro uživatele a Ti se k ní na první pokus dostanou z vyhledávače. Jedno z klíčových slov na stránce bude řekněme “cílová stránka“. Pakliže vím, že návštěvník po příchodu z vyhledávače ihned začne (dále…)

No tags

Mnozí majitelé webových stránek si neuvědomují, jaký potenciál má obsah webu, mluvíme tady o kvalitním obsahu, který je určen pro uživatele. Proč budovat kvalitní obsah s velkým počtem klíčových slov?

Long Tail = Dlouhý ocas

Konečně jsme se dostali k onomu základu dnešního článku, ano. O čem teď mluvím je síla Long tail. Pro přesvědčení mnohých většinou stačí prostá statistika návštěvnosti jednoho z mých webů, vytvořených kvalitně s opravdu long long tailem. Uvedu zde reálná čísla z okurkové sezóny, tedy:

Statistika od 01.07.2009 do 31.08.2009.

Návštěvy: 12 494

Zobrazení sránek: 24 030 (dále…)

No tags

K pochopení přístupu k SEO je třeba poněkud dlouhá cesta, mnoho zákazníků trvá na optimalizaci jednoho klíčového slova a chtějí na něj být první. Samozřejmě je to výborné, když to tak je, otázkou je zda je to finančně prospěšné.

Určující faktor ROZPOČET

Jistě se mnou budou mnozí z Vás souhlasit, že pro mnohé jsou finance základní veličinou, kterou je třeba chránit. Otázkou je kolik může stát první pozice? Dlouhodobě se dá samozřejmě první pozice ve vyhledávání s občasnými výkyvy držet. Finanční náročnost však může být obrovská a ne vždy se vyplatí! To si však mnoho ze zadavatelů neuvědomuje! (dále…)

No tags

Zář/09

3

Long tail = Dlouhý ocas

Long tail, neboli “dlouhý ocas”, je zažitou frází, používanou ve světě internetového marketingu, potažmo oboru SEO. Jedná se fráze zadávané do vyhledávačů, které jsou vyhledávané méně často než obecná slova, zpravidla jsou ale (dále…)

No tags

Tag Cloud