Články .tez.cz | Weblog o internetovém marketingu, seo, copywritingu, reklamě a monetizaci

Archive for Srpen 2009

Několikrát jsem byl dotazován na to, co považuji za základ SEO – optimalizace pro vyhledávače.  Dle mého je to indexace, neboť pokud web není indexován, ve vyhledávačích se neobjeví. Co pro to udělat je obsahem dnešního článku.

Přidejte Váš web do jednotlivých vyhledávačů

Poznámka: U Seznam.cz navíc formulář pro vkládání url slouží rovněž jako informace pro obnovení obrázku – náhledu v SERPu seznamu. (dále…)

No tags

Srp/09

19

Pozor! Bing nabourává statistiky toplist

Bohužel rostoucí návštěvnost, která je patrná na některých webech používající pro měření návštěvnosti toplist, jsem zaznamenal chybu v měření. Statistiky narušuje search engine nového fulltextového vyhledávače Microsoftu – Bing. Speciálně u mnou spravovaných webů a webů s volně přístupnou statistikou toplist, jsem nenašel jiné než tyto rozsahy (dále…)

No tags

Google jako reakci na nový bing a uzavření obchodu Microsoftu a Yahoo!, představuje veřejnosti upravený, nebo možná zcela nový vyhledávací algoritmus google, který je aktuálně v testovací fázi.

Google caffeine v akci

Google samozřejmě zveřejnil, kde je možné si nový vyhledávač vyzkoušet, je dle mého na velmi zajímavé doméně, která dle všeho nebyla zvolena náhodně a to především kvůli frázi “sandbox”. Některé zahraniční SEO konzultanty to vedlo k řadě spekulací o tom, zda opravdu existuje sandbox či ne, já osobně tuto otázku neřeším, proč taky. (Sandbox, je místo kam podle mnohých uklízí google weby, které se chovají zvláštně – vzniká na ně spousta nových odkazů a (dále…)

No tags

Srp/09

18

Používejte správně copywritera

Jak již titulek článku napovídá, právě se chystáte číst článek o vhodném využití copywritingových služeb. Mnoho zadavatelů mnohdy neví na co všechno lze copywritera najmout a kde je ideální jej použít, proto vzniká tento článek, v kterém se Vám pokusit přiblížit, kdy je vhodné copywritera využít a co všechno je schopen a ochoten pro Vás napsat.

O copywritingu jsem již napsal několik článku a pokud unikly Vaší pozornosti mohu Vám je doporučit k rozšíření (dále…)

No tags

Srp/09

18

Když obyčejný hosting již nestačí

V jednom z minulých článků (Aby webhosting neohrozil snahy o SEO) jsem upozorňoval na důležitost výběru kvalitního hostingu pro Vaše projekty. Pokud jich však máte spoustu je dobré přemýšlet, zda by pro Vás nebyla výhodnější jiná varianta hostingu, než pouze základní.

Kdy Hosting přestává stačit

Většina hostingových firem je postavena na virtuálních serverech, na jednom fyzickém stroji běží několik desítek (v lepším případě) či stovek až tisíců virtuálních webových serverů, které posílají obsah prostřednictvím sítě sítí těm, (dále…)

No tags

Tag Cloud